case

Intents Festival, NL: it’s all in the dj booth!

Elke zomer reizen tienduizenden danceliefhebbers met hun pop-up tentje af naar het Brabantse Oisterwijk. Hun precieze bestemming? Een sportpark dat ruim een weekend lang dienstdoet als magische parallelle muziekwereld: het Intents Festival. De line-up bestaat uit dj’s die de ‘hardere stijlen’ draaien, zoals hardstyle en hardcore. Dat wil zeggen: 150 tot 180 beats per minuut! Niet gek dus dat het festivalterrein kolkt van de energie.

Maar Intents Festival draait niet alleen om muziek. Het oog wil ook wat! Op het terrein verrijzen de meest indrukwekkende stages: groot, kleurrijk en vol special effects – van spectaculaire projecties tot confettikanonnen en een waanzinnige vuurwerkshow. Sommige stages zijn kunstig in elkaar gelast en getimmerd door creatieve makers. Andere... staan binnen no-time overeind!

Image
JB Promotions van JB Inflatables; De maatwerk specialist voor opblaasbare podia, reclame artikelen en promotiematerialen op maat gemaakt

Opdracht: praktische dj booth in stijl

Elke editie van Intents Festival heeft een thema. In 2017 was dat ‘It’s all in the game’: sport! Best toepasselijk, gezien de locatie. De organisatie schakelde JB Promotions in om voor een van de stages een bijpassende dj booth te ontwerpen (voor de festivalleken: dat is het hokje waarin de dj zijn of haar platen draait.) In tegenstelling tot het podium zelf, dat pas na een paar dagen af was, moest de booth in no-time opgebouwd zijn. Kortom: het moest een praktisch decorstuk worden, maar wel net zo indrukwekkend als de stage zelf.

intents
intents
Image
Opblaasbaar podium Intents festival

Aanpak: ontwerpen, testen en ontwerpen

Tegen zo’n opdracht zeggen we natuurlijk geen ‘nee’! Onze designers gingen direct aan de slag. Het idee was om een opblaasbare American football-helm te ontwerpen, met binnenin genoeg ruimte voor de dj en zijn of haar set. In 2 uur moest het gevaarte overeind kunnen staan. Dat lukte! Na een intensief staaltje denk- en ontwerpwerk plus een paar testrondes, leverde JB Promotions de opblaasbare dj booth op. 

 

Resultaat: high score!

En wat bleek... de dj booth werd een groot succes! Hij stond snel rechtop, paste perfect in het decor – en groeide in de loop van het weekend uit tot een publiekslieveling. In zoverre zelfs dat de organisatie het ontwerp opnieuw van stal haalde bij de jubileum-editie van Intents Festival in 2019. Touchdown! 

 

Intents is een van de meest vooruitstrevende dancefestivals in Nederland. En eigenlijk willen we dat elke editie de vorige overtreft. Daarom pakken we altijd uit met waanzinnige stages.

Ben je enthousiast geworden van wat je tot nu toe hebt gezien, maar zou je nog graag iets meer informatie ontvangen? Die geven wij je graag. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op. Bel direct!

+31 (0)522 24 61 69
Image
JB Inflatables Meppel, Leverancier Opblaasbare Attracties & Springkussens. Koop Inflatables Online of vraag naar de maatwerk mogelijkheden